KerstOutreach en VGST broederborrel

afbeelding van Aline

Afgelopen donderdag heeft de KerstOutreach weer plaatsgevonden. We zijn begonnen door met z'n allen een heerlijke maaltijd te eten om zo er de hele avond tegenaan te kunnen!
Er vonden verschillende acties plaats; het uitdelen van kerstwensen, het prayerstation, het kerstkoor en het dienteam. Na het eten zijn we uiteen gegaan in groepen om deze mooie acties door het centrum van Enschede te starten. Al snel klonk er naast de oude markt prachtig gezang van ons koor, hier hebben zij een kerst repertoire aan voorbijgangers laten horen. Dit werd door mensen positief en enthousiast ontvangen, de kerstsfeer zat er helemaal in!

Ondertussen liep het prayerstation ook rond door de stad met de vraag of ze misschien voor mensen mochten bidden. Ook voor hen was het een geslaagde avond, we hebben een aantal mooie verhalen van Niels en Erik Kruit mogen horen. Ben je benieuwd naar meer verhalen, spreek hen of één van de anderen van het prayerstation even aan.

Daarnaast was er nog het kerstwensen uitdelen. Hierbij hadden we een kerstboom opgetuigd met kerstwensen, op straat vroegen we dan mensen om hun eigen kerstwens op te schrijven en in de boom te hangen en dan kregen ze er één van ons voor terug. De opgeschreven wensen liepen heel erg uiteen, van de loterij winnen tot hele persoonlijke wensen voor mensen in de naaste omgeving. Deze actie liep zo goed dat tegen negen uur alle van tevoren gemaakte kerstwensen op waren.

Tijdens deze acties bleef het dienteam achter in Tabula Rasa om de afwas te doen en daarna voor de acties te bidden. Al met al kunnen we dus spreken van een hele geslaagde kerstoutreach. We hebben heel veel mensen blij mogen maken die avond, een positieve sfeer kunnen meegeven en iets van God mogen laten zien. Dit was mede mogelijk door de ontzettend goede organisatie van de commissie, hulde daarvoor!

Na afloop van de acties was er nog de mogelijkheid tot een na borrel in Tabula Rasa, die vanaf elf uur werd omgezet in een broederborrel bij de VGST. We werden vol enthousiasme ontvangen en al snel kwamen er mooie, goede en gezellige gesprekken op gang. Het ultieme moment om anderen beter te leren kennen en te ontdekken hoe we samen als Christenen meer kunnen bereiken. Ik denk ook dat we hier mogen spreken van een geslaagde borrel waarbij we mooi de broederbanden hebben kunnen verbeteren.

Reacties

Supertof idee zeg die kerstwensen! Wat stond er op de kerstwensen die zij van ons dan kregen in ruil voor een van hun kerstwensen aan de boom? Die interactie in ruil maakt het heel sterk; heel persoonlijk.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 7 feb Kring
In kleinere groepen ontmoeten, leren en borrelen
wo 8 feb Bidstond
Pauzemoment
do 9 feb Etiquetteavond
Dompel je om in de gala-etiquettes!
do 9 feb Galadatingsfeest
Regel je date voor bij het gala
di 14 feb Tref
Ontmoeten, spreker en borrel

Sponsors