Toen NSE uit zeilen ging met NSW

afbeelding van Mel

Het afgelopen weekend zijn Navigators Wageningen en Navigators Enschede naar het schone Friesland afgereisd om daar aan een epische reis door Friesland te beginnen. Het startschot werd geleverd toen we met 8 valken afvoeren van Langweer naar Ijlst. Wegens veel te lekker weer en gebrek aan wind heeft de tocht iets langer genomen dan gepland. Dat resulteerde erin dat we uiteindelijk rond half 11 aan het avondeten zaten. Uiteindelijk zijn we rond 4 uur aangekomen bij het Konijneneiland in de Fluessen.

Zaterdag ochtend werd ik gewekt door opgewekte kreten van jonge dames die in het water sprongen voor een ochtendduik en de zon die de dektent al lekker warm aan het stoken was. Na een goede kop koffie en een kort overleg met de schippers hebben we koers gezet naar de andere kant van Friesland: het Tjeukemeer. Zelfs voor een Fries die zijn leven lang op de meren in Friesland heeft gevaren zijn er nog verborgen slootjes. In de avond heeft iedereen in kleine groepjes gekookt, genoten van het kampvuur, sommigen hebben wat rondgedobberd op het meer en anderen zijn lekker vroeg onder de wol gegaan. Zelf ben ik nog bij het kampvuur blijven zitten totdat de zon opkwam.

Zondag ochtend werd ik weer gewekt door vrolijke kreten van jonge dames, dit keer was het een half uur eerder en het weer was beter. Ook moest ik even goed kijken toen ik er achter kwam dat mijn valk aan de andere kant van het water was gelegd. Omdat ik van het weekend nog niet mee had gezwommen besloot ik mijn Friese zwembroek aan te trekken en de boot terug te zwemmen. Dit was geen sinecure, het voelde letterlijk alsof ik een volledige marathon had gerend. Na het inpakken van de boten hebben we met z'n allen enkele opwekkingsliederen gezongen en een flessenpost geschreven. Goed en wel hebben we de rest van de dag van de zon genoten en zijn we veilig terug gekomen.

Ik mag terug kijken op een gezegend weekend met veel zon, mooi weer en super mooie mensen! Als ik hoor dat hetzelfde weekend het aan de andere kant van Friesland grauw was en het heeft geregend, was dit zeker een dikke knipoog van God. Ik zie uit naar een mooi weekend volgend jaar!

Groetjes, Mel

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een ├ęcht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 11 okt Tref
Ontmoeten, spreker en borrel
do 13 okt Zwemmen met NSE
Baantjes trekken met NSE
di 18 okt Kring
In kleinere groepen ontmoeten, leren en borrelen
Alphacursus

Sponsors