Zeilen gaat beter met 7 en noorderlingen.

afbeelding van Karlo

De weersverwachting liet ons lang in spanning, maar toen het vierde weekend van mei steeds dichterbij kwam, leek het weer steeds beter te worden. En wat is er nou mooier dan met mooi weer in een bootje ergens te dobberen, dus het was tijd om te gaan zeilen!

Dus begaven acht NSE’ers zich vrijdagavond geheel vrijwillig naar Friesland. Het lage aantal is natuurlijk wel begrijpelijk en om dit aantal wat op te krikken had Mel een blik Wageningers opengetrokken en gingen oud-lid Gert Jan en zeer oud-lid Joachim ook mee. Met alleen Boeren en Tukkers aan boord  kom je de haven natuurlijk niet uit, maar gelukkig bestaan er Friezen en Groningers (red. Dat zijn mensen die in het noorden van Nederland wonen) en konden de trossen los.

Al snel dit weekend bleek dat zeven een mooier getal is dan het getal acht. De achtste boot had zin om duikboot te spelen en werd daarom maar achtergelaten in Ijlst. Acht bomen is er ook één te veel, maar gelukkig deponeerde Jacintha’s boot er vakkundig eentje in het Heegermeer en moest mijn boot het grootste gedeelte van het weekend zonder motor doen.

Gedurende het weekend moest er natuurlijk geïntegreerd worden en al gauw kwam standaardvraag nummer 3 ter tafel om te kijken of de Wageningers wel echte Boeren waren. Maar wat bleek, bijna geen Wageninger deed een degelijke agrarisch studie, maar de helft was bezig met de opleiding Voeding en Gezondheid en rest deed een dusdanig exotische studie waarvan ik als simpele wb’er de namen onmogelijk kan onthouden.

Maar goed, het doel van het weekend was varen en dus werd er in het holst van de nacht vanuit Ijlst koers gezet naar het Heegermeer. Veel wind stond er niet, dus werden er wat bootjes aan elkaar geknoopt en kon het ultieme genieten beginnen. Onder de heldere sterrenhemel was het wat frisjes maar tegelijkertijd verbluffend mooi en de enkele meteoriet maakte het helemaal compleet.

Na een korte nacht op konijneneiland was het weer tijd om te varen. Ditmaal stond er wel wind en onder leiding van schipper Ewout werden de zeilen gehezen. Zeilen kon en kan ik eigenlijk nog steeds niet, dus zolang er wind stond heb ik me laten zeilen door Ewout, Ieke en Hannah en dat deden ze voortreffelijk.

Rest van het weekend bestond onder meer uit nog meer varen, ijs eten, kampvuur, koken, praten, zingen en voor ik het vergeet, flessenpost versturen. Elke boot heeft een mooie brief naar een onbekende schipper verstuurd met een boodschap die ze deze persoon wilde  meegeven. Er waren acht flessen, en u raadt het waarschijnlijk al, het werden er zeven. De fles van Janno’s boot raakte eerder de mast dan het water en was de cirkel weer rond.

Zondagmiddag was het na het “In het oosten ligt de stad”, “Hulde aan de Heer van ons al”, het Navigatoriaal en de poging van anderen tot zingen helaas alweer tijd om afscheid te nemen en huiswaarts te reizen.

Aan het eind van het verhaal wil ik nog één iemand bedanken die dinsdagavond helaas niet bij de borrel te vinden was. Dat is Eline (red. NSW), bedankt dat je samen met Mel en Roelof dit fantastische weekend hebt neergezet!

Reacties

afbeelding van Remco

Ja, Hulde!

Leuk verslag Carlo! (=

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
Lecture met gratis lunch
Lecture met gratis lunch
Alsnog helpen? Bak een taart!
di 5 mrt Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Lecture met gratis lunch

Sponsors