Ora et labora

afbeelding van Maartje

Waarde leden der NSE, Terwijl u vanmorgen nog lekker lag te slapen, stond er al een groep van uw mede-NSE'ers voor de Bastille te wachten op mij. Mijn ochtendrituelen liepen namelijk niet zoals ik van plan was, maar rond 7.45 zaten we dan toch in de VK om te bidden. Elke week, vandaag al voor de vierde keer, bidt een groep van rond de vijf mensen op dinsdagochtend zo'n drie kwartier. Naast gebed voor persoonlijke gebedspunten, wordt er ook gebeden voor de universiteit, de trefavond of kringhuisavond en zijn er altijd weer enorm veel punten waar we God voor mogen danken. Het is voor mij nu al een dierbaar moment geworden in mijn week, om stilgezet te worden en samen God te zoeken. Na het klinken van het afsluitende 'amen' rond 8.30 openen we onze ogen en mogen we ontdekken dat het buiten licht is geworden en er een nieuwe dag is begonnen. Heerlijk om een dag in rust en met God te mogen beginnen. Dat we mogen bidden en daarna uit elkaar mogen gaan naar onze studiegenoten of werkplek en dan hard mogen werken, maar dat vanuit een vroeg ochtendgebed. Wil je het zelf een keer meemaken, dan ben je van harte uitgenodigd! 

Reacties

afbeelding van Elisabeth

B'vo

Nice! Heel waardevol. Mooi geschreven ook, Maartje. Om met Max Lucado te spreken: "Wees vrijmoedig, op het vrijpostige af. Vol vertrouwen. Als jij iets vraagt dat naar zijn wil is, zal de Heer van de hemel naar je luisteren. Dat heeft Hij zelf beloofd. (1 Johannes 5:14)" en "Hij verandert niet van karakter of van bestemming, maar als gevolg van onze smeekbeden van zijn kinderen verandert hij wél van strategie. Zijn uiteindelijke doel kunnen wij niet veranderen, maar we hebben wel invloed op zijn daden. ... Tenslotte zijn wij gezanten van de Koning. (2 Korinthiërs 5:20)"

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
Schuilen voor levensgevaarlijke automanoeuvres van onze extern
di 3 okt Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Eerste avond StudentAlpha. Ook voor gasten!
Maar kennis met het bestuur
vr 6 okt Najaarsweekend
Weekendje weg met de hele vereniging

Sponsors