UITGELICHT LID: Timon van Zijp

afbeelding van Roos

"Van Roos kreeg ik daarom deze week een aantal vragen opgestuurd. Ik ga jullie niet vertellen welke vragen dat zijn. In plaats daarvan ga ik mijn antwoorden verwerken in een lekker onduidelijk hak-op-de-takverhaal."

"Ik ben een klein beetje vergelijkbaar met rijst-met-saté. Rijst-met-saté is sterk vernederlandst, maar bevat nog steeds een klein vleugje Azië. Ook mijn bloed bevat een vleugje Azië, namelijk 12,5%. (Ik moet wel toegeven dat een bord rijst-met-saté vermoedelijk wel Aziatischer is dan ik; ik heb het continent Europa nog nooit verlaten.) Rijst-met-saté is een gerecht met veel mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld gebraden kip en een gebakken ei aan toevoegen; ik houd van gebraden kip en gebakken ei, al helemaal met saté. Je kunt ook heel goed de taugé weglaten; ik houd niet van taugé. Taugé is al helemaal jammer van de saté."

"Zoals rijst-met-saté zeker geen dieptepunt is, was de LAN-party-in-galastijl laatst een hoogtepunt. (Wellicht was de verschijning van één bepaald persoon die zo nodig weer een jurk aan moest trekken omdat er een keer op het verkeerde moment “bluf” gezegd werd wel een beetje een dieptepunt.)"

"Een ander hoogtepunt (een tijdje geleden) was de ontvoering bij NSLeeuwarden. Ik kwam met mijn medestrijders met lege handen en een iets legere brandstoftank terug uit het noorden. Gelukkig kwamen mijn mede-medestrijders met een NSLeeuwarden-bestuurder en een nog legere brandstoftank terug. Deze actie was zekers de moeite (van het vroege opstaan) waard en raad ik iedere NSE-er aan, tenzij je door spanning in jouw broek plast. Ik heb namelijk geen zin om aan mijn ouders de pislucht in hun auto te verklaren."

"Is dit alles de draaiende kracht achter mijn lidmaatschap? Ben ik hierdoor lid geworden bij NSE? Nee (al heb ik er zeker geen spijt van). Ooit, zo’n drie jaar geleden heb ik mij verdiept in wel twee Christelijke studentenverenigingen. De eerste omdat ik zat in een doegroep van die studentenvereniging, de andere omdat ik misschien een klein beetje meeliep met een vriend van de middelbare school (hint: wel huidig, niet (achter, staan, liggen)). De tweede vereniging bleek NSE te zijn en bood naar mijn idee meer diepgang. Dat was voor mij doorslaggevend. Betreft de toekomst, ik hoop deze zomer nu toch eindelijk dat stomme papiertje in mijn handen te krijgen. Zo’n eentje waarop iets staat in de trant van “Bachelor of Science”."

Reacties

afbeelding van David

Leuk verhaal, kunnen we deze rubriek veranderen in "Dit lid is lit📛"?

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 16 apr Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Cursus over de basis van het geloof
di 23 apr Tref
Ontmoeting, eten, verdieping en borrel. Open voor gasten!
Cursus over de basis van het geloof
di 30 apr Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen

Sponsors