Infoavond: NSE is weer van start!

afbeelding van Marijn

Afgelopen dinsdag was het weer raak! Het NSE seizoen 2018-2019 is nu écht van start gegaan met de infoavond. Op deze avond werden natuurlijk gloednieuwe bestuurspakken gedragen, vergezelden maar liefst meer dan 30 gasten de vereniging en dat ging traditiegetrouw gepaard met het grote hoeveelheden shoarma.

Avonden zoals deze doet ons nadenken waar NSE voor staat, waar draait het nou allemaal écht om? Zijn het de feesten, de braspartijen of misschien de vele meters vloeibaar goud? Dat zijn allemaal mooie dingen die God ons geeft waarvan we mogen genieten. Maar de boventoon die klinkt bij NSE is dat we voor God willen gaan en elkaar daarbij betrekken. Dat kwam ook duidelijk naar voren in het introductiepraatje en de ervaringen die werden gedeeld over de vereniging. De visie van Christus kennen en Hem bekendmaken is nog altijd karakteristiek voor NSE.

Over Christus kennen gesproken… Wouter sprak over 4 soorten grond waar de zaden van God terecht kan komen aan de hand van Mattheüs 13. Daarin daagde hij ons uit om hetgeen wat God ons willen zeggen niet alleen aan te horen, maar dat dit ook mag landen in ons hart en veel vrucht mag dragen. Hierbij is het is belangrijk om over de woorden van God te waken zodat ze niet worden weg geroofd en om het te blijven verversen zodat het helder blijft en niet wordt vervaagd door het dagelijks leven. Waardevolle inzichten die we kunnen gebruiken om ons geloof te sterken.

Na de aanbidding en het luisteren naar Wouter was het tijd voor de borrel. Waarbij de toespraak van het op elkaar ingespeelde cantoraat met gepaste langdradigheid vol passie iets van de studentikoziteit van NSE liet zien. Tijdens de toespraak was het als maar opbouwende verlangen van de leden naar het inzetten van het verenigingslied duidelijk voelbaar. Wat uiteindelijk resulteerde in luid gebral waarin alle opgekropte energie van de vakantie tot uiting werd gebracht. Het was mooi om te zien dat de gezichten van de gasten enkele sporen van verassing over het volume verklapten.

Al met al was het een bijzonder gezellige avond waarin toekomstige leden kennis mochten maken met de vereniging en visa versa. Een mooi begin van het seizoen, ik ben benieuwd wat ons dit jaar nog allemaal te wachten staat.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 7 feb Kring
In kleinere groepen ontmoeten, leren en borrelen
wo 8 feb Bidstond
Pauzemoment
do 9 feb Etiquetteavond
Dompel je om in de gala-etiquettes!
do 9 feb Galadatingsfeest
Regel je date voor bij het gala
di 14 feb Tref
Ontmoeten, spreker en borrel

Sponsors