Samenvatting trefavond - Giovanni Veldhuis

afbeelding van Geanne

Dit jaar zullen we van elke tref de samenvatting in een blog posten, met een link naar de opname en dit ook delen op onze externe facebook zodat iedereen mee kan genieten van wat we leren op tref en je het zelf ook makkelijk weer kan terugvinden!

Bij dezen de samenvatting van de trefavond op 11 september 2018, de spreker was Giovanni Veldhuis.

We benaderen het onderwerp vanuit het onze Vader: 'Uw wil gedaan worden'. Maar we zien God vaak als gast, want meestal nodigen wij Hem uit. Als je wil dat Gods Koninkrijk komt op aarde dan heeft dat grote gevolgen. God wil niet een cultuur waar Hij welkom is, maar een cultuur van God waar wij welkom zijn bij God.

Hoe gaan wij in Gods cultuur leven? 
- God is generous, dus moeten we zelf vrijgevig dienen en zegenen. We zullen ervoor moeten kiezen om niet te beginnen bij onszelf, maar bij God. 
- We zullen de kleine waardevolle dingen moeten gaan zien.
- We zullen elkaar fouten moeten laten maken.
- We zullen ons veilig voelen.

Vergelijken: "wat ik kan kan iedereen toch?" heeft geen zin. Omdat het zo simpel is voor mij kan iedereen het toch? Nee! Anderen kunnen dingen die ik niet kan, andersom dus ook. Het is allemaal waardevol. Vergelijk je niet met wat je niet kunt, en durf te zeggen wat je wel kunt. Je ben Gods meesterwerk. 1 van iedereen is simpelweg genoeg en doe daarom waar je voor geroepen bent. Wat je kunt definieert je niet wie je bent.

Johannes 17:17-26

We kunnen het niet alleen en daarom geeft God ons aan elkaar. Het is geen populariteitswedstrijd, maar in eenheid en liefde moeten we er voor elkaar zijn. Mensen zullen moeten merken 'wat is hier een liefde, wat een veilige sfeer'. We moeten elkaar zegenen. 

God kent je en Hij wil verbonden zijn. Blijf daarom in Hem geworteld en verbind met Hem op een manier die bij je past.

Gods cultuur is niet leven in angst. Maar leven met God zoals Hij je gemaakt heeft.

Ben je lid en wil je de opname terugluisteren? Die vind je hier!

Tot de volgende tref! (dinsdag 25 september)

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 23 apr Tref
Ontmoeting, eten, verdieping en borrel. Open voor gasten!
Cursus over de basis van het geloof
di 30 apr Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Cursus over de basis van het geloof
Meer info volgt...

Sponsors