Cultuur snuiven

afbeelding van Mirjam

Woensdagavond waren alle sjaars uitgenodigd bij de cultuuravond en wat was het een feest. We werden verwelkomd met een heerlijk kopje thee of koffie en mochten over de prachtige cultuur van NSE horen. Zo heeft Wietske ons onder andere verteld over onze broeder- en zuster verenigingen en de activiteiten die hiermee verbonden zijn. Daarnaast hebben we van onze prins penningmeester mogen leren over alle mores (geen moressen). Deze ga ik hier niet verder beschrijven want das tegen de regels. Over dassen gesproken, Timon gaf een cursus dassen knopen (en knoop het in je oren: het is een das, geen stropdas en het is knopen en niet strikken). Hij hoopte dat alle sjaars dit na zijn cursus allemaal zouden kunnen, maar das natuurlijk niet gelukt. Hierna mochten we onze gouden keeltjes schrapen en het navigatoriaal en de constitutievolgorde zingen. Na met volle overtuiging dit te mogen zingen, hebben we van de geweldige traditie brassen gehoord, dat ook wel de traditie van het bovenste plankje genoemd wordt. Toen we dit op eigen houtje moesten doen bleek dat we niet uit het goede hout gesneden waren, want we sloegen het plankje behoorlijk mis. Na het vele oefenen (met het nodige aantal slachtoffers) waren plankje en onze extern Arjen helaas toch verdwenen. Nog enigszins ontdaan van ons verlies gingen we even borrelen bij de Kater. Toen we eenmaal tot rust waren gekomen, kwamen de invallers met een nog net niet onleesbare brief aan, waarin stond dat we het Wilhelmus moesten gaan zingen op de oude markt. Die opdracht hebben we, ook al was het misschien wat houterig, vol trots doorstaan.    

Kortom, het was een geslaagde avond!

Reacties

afbeelding van Paul

Super leuk geschreven B'Vo

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een ├ęcht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 6 sep Info Trefavond
Samen eten, elkaar ontmoeten en luisteren naar een spreker!
di 13 sep Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
do 15 sep Wissel-ALV
Algemene ledenvergadering
di 20 sep Proefkring
In kleinere groepen ontmoeten, leren en borrelen
di 27 sep Tref
Ontmoeten, spreker en borrel

Sponsors