Hoe gedraag je je tijdens het gala?

afbeelding van Els

Afgelopen woensdag 17 oktober was het zo ver, de etiquette-avond. De avond waarop men leert hoe ze zich moeten gedragen op het prachtige gala der NSE. De avond begon met een blauwe brief beschreven met een zilveren pen. Timon vroeg Geanne mee naar het gala. Hierop wou Geanne graag reageren maar had ze wat hulp nodig. Een roze brief en een gouden pen kwamen tevoorschijn en samen begonnen we te schrijven door allemaal een regel toe te voegen aan de brief. Het resultaat: een prachtige brief (iets met bloemetjes, Parijs en een zebra) en Timon mocht op de thee komen.

De thee date begon niet zoals gehoopt, geen koekje. Na een paar keer weer proberen kwam eindelijk die slagroomtaart eraan en was het gala een GO.

Maar wat moet je nu aan naar een gala. Waar haal je zo’n pinguïnpak en is dat nou echt verplicht? Hoe lang moet de jurk zijn? En handschoenen of niet? Welke schoenen? Gelukkig konden Timon en Geanne dit allemaal laten zien door zich op de juiste manier te kleden. Het enige wat nog miste was een corsage. Deze mochten we in koppels van twee zelf in elkaar knutselen en presenteren.

Tijd voor het gala. Daar ga je dan, handkus of geen handkus, was het nou links of rechts lopen, de vrouw als eerst de trap op of eerst de man. Eerst de deur open en dan de man en dan de vrouw of was het andersom, eerst de vrouw dan de man en dan de deur open? Netjes de stoel van de vrouw aanschuiven voordat de man gaat zitten. Elke keer weer opstaan als de vrouw zich even excuseert. Netjes de dans vragen en ook nog eens kunnen stijldansen. En aan het einde van de avond wordt de vrouw weer netjes thuisgebracht door de man en wordt de man door de vrouw bedankt.

Het was een erg leerzame avond. Timon en Geanne bedankt! Hoe goed de lessen van Timon en Geanne waren zullen we zien tijdens het gala. Maar ik heb er wel vertrouwen in!

 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 23 apr Tref
Ontmoeting, eten, verdieping en borrel. Open voor gasten!
Cursus over de basis van het geloof
di 30 apr Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Cursus over de basis van het geloof
Meer info volgt...

Sponsors