De Constitutieborrel

afbeelding van Jessie

Hoera! Hoera! We hebben een nieuw bestuur dit jaar! Ik weet dat we dat al een tijdje hebben, maar dat moest nog gevierd worden. Hiervoor werden onze broeder- en zusterverenigingen en oud-bestuurders uitgenodigd. Maar zoals u misschien weet mag er door de broeders en zusters gebrast worden. Hiervoor is een prachtig systeem ontwikkelt: een aantal dappere strijders (ook wel pedellen/gastvrouwen genoemd) hebben de taak gekregen om onze bestuurders en brasbare items te beheren. Voordat de constitutieborrel begon heeft Wietske nog met de tappers, BHV’er, pedel coördinator, gastvrouwen en pedellen gebeden en daarna kon het feest beginnen!

Aan de ingang stonden de gastvrouwen, waaronder ikzelf. Onze taak was de gasten welkom te heten, aan de hoofdpedel doorgeven dat ze gerecipieerd konden worden, de voorraad hapjes aanvullen en over het algemeen voor een leuke sfeer te zorgen. Oh en misschien onze belangrijkste taak: zorgen dat we de ingang dicht hielden zodra er een brasactie was. Vorig jaar had ik dit samen met Wietske gedaan en ik wou mij graag weer inzetten voor onze prachtige vereniging.

De besturen druppelden binnen. Ondanks dat de oud-bestuurders niet mogen brassen, zijn er geen regels voor het helpen met brasacties. Zo zagen wij gastvrouwen al snel dat Aron en Anne zich in de strijd wierpen door het hoofd van Plankje los te maken. Gelukkig kon onze coördinator Jorne deze snel veilig stellen en was er nog geen echte brasactie geweest.

Toen kwam de eerste echte brasactie: het gastenboek was het doelwit. Nadat dit item steeds dichter bij de deur kwam vonden de gastvrouwen het een goed idee de deur dicht te houden. Echter was na een flinke strijd dit niet meer te houden en lag ik op een aantal bestuurders om het gastenboek weer terug te halen. Echter was het voor mij na een tijdje een strijd tussen het gastenboek en mijn bril en moest ik helaas opgeven. Onze dappere pedellen lagen met mij op de grond of stonden in de buurt maar ook zijzelf was het niet meer gelukt om het gastenboek in de Generaal te houden. Achteraf bleek het alleen om de kaft te gaan. Er was dus nog geen nood aan de man.

Paul Cardol had als Zwitserland, zoals hij zichzelf als tapper noemde, de sleutel van de ketting rondom Plankje, maar deze wist oud-bestuurder Benjamin al snel te bemachtigen. Dit zorgde voor de tweede brasactie: Plankje was ditmaal het doelwit. Al snel hadden de gastvrouwen een plan om ditmaal de deur echt dicht te houden: Jedidja en ik zouden aan de buitenkant van de deur staan om tegen de deur te kunnen duwen, en Margreeth bleef binnen om de bestuurders daar tegen te houden. Er werd gebeukt tegen de deur, waardoor Jedidja en ik dachten dat Plankje al bij de deur was. Dit bleek nog niet het geval te zijn (hulde aan de pedellen!). Echter bedachten twee bestuurders van Navigators Delft en Wageningen dat ze de nooduitgang konden gebruiken en zo vanaf de andere kant de deur open te maken. Zij zagen daar de twee gastvrouwen staan en dachten dat ze ons wel van de deur af konden krijgen. Gelukkig hielden wij stand (misschien had dit te maken met de geweldige zelfverdedigingscursus op Vrouwenweekend, misschien ook niet) en kregen ze ons niet van de deur weg. Plankje bleef veilig.

Helaas was dat het moment voor mij om te gaan, ik had nog andere afspraken. Wat er precies met Geanne is gebeurd durf ik u niets over te zeggen, daarvoor zult u het bestuur moeten vragen. Wat ik wel weet is dat Geanne uiteindelijk door Aegee gebrast is. Het was een mooie middag, hulde aan het bestuur in het vertrouwen in ons. Ik wens hen veel plezier met het uitvoeren van de tegenactie voor het terugkrijgen van Geanne en de komende constitutieborrels die zij nog afgaan. En een kei harde B’vo voor Jorne de coördinator, Gideon de hoofdpedel, onze pedellen, mijn mede gastvrouwen Jedidja en Margreeth, tappers Paul en Marnix en BHV’er Joël!

Reacties

afbeelding van Remco

Wat doet dat rode stukje stof daar onder de broekknoop van Jorne?

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 25 jan Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
In groepjes puzzelen om de schat van zwartbaard te vinden
vr 28 jan NSE-focusweekend
Weekend waar God centraal staat
di 1 feb Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
di 8 feb Broederkring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
Shoutbox

Sponsors