Samenvatting trefavond - Leden aan het woord

afbeelding van Arjen

Dit jaar zullen we van elke tref de samenvatting in een blog posten, met een link naar de opname en dit ook delen op onze externe facebook zodat iedereen mee kan genieten van wat we leren op tref en je het zelf ook makkelijk weer kan terugvinden!

Bij dezen de samenvatting van de trefavond op 8 januari 2019, de sprekers waren Mark Wolters, Eva Knol en Ruben van der Zaag.

Mark begon zijn getuigenis met het verhaal van New Wine waar hij voor zicht heeft laten bidden door een ministry koppel. “Ik had toen heel erg het verlangen om mijn vrienden bij God te kunnen brengen, maar absoluut nog geen idee hoe dat zou moeten. Ik liet er voor bidden en in de tijd erna heb ik meerdere diepe gesprekken kunnen voeren, 4 mensen bij SA gebracht, voor mijn huisgenoot mogen bidden, er voor iemand mogen zijn die van een depressie terugkrabbelde en naast iemand mogen zitten die zich alleen en buitengesloten voelde. Dit alles heb ik niet alleen kunnen doen en toen ik datzelfde ministry koppel van de zomer weer tegen kwam realiseerde ik me hoe krachtig dat gebed is geweest en hoeveel God gedaan heeft in zo'n korte tijd”.

Dit was dan 1 van zijn 3 conclusies. 2e conclusie was: ga dit soort gesprekken in vanuit oprechte interesse in de ander. Het heeft geen zin om je geloof te verdedigen. Wees daarentegen geïnteresseerd in de ander en kijk door de ogen van God naar hem/haar. Conclusie 3: God is bij je: Hij wil de aarde zien branden, dus wees niet bang als je zelf in het vuur staat, God is erbij. En als je het echt allemaal niet meer weet en dicht slaat ga dan samen met je vrienden naar Student Alpha, daar worden ze sowieso goed opgevangen. Tijd om de aarde in brand te steken!

Eva vertelde hoe ze tot geloof kwam door eigenlijk een simpele uitnodigen van vrienden om mee te gaan naar een christelijk club voor jongeren. Het heeft haar leven op der kop gezet. Ze heeft God mogen leren kennen. En dit alleen maar door een simpele uitnodiging. Maar waarom zou je getuigen over je geloof?

Jezus geeft het als OPDRACHT. Zie Mattheus 28:18-20
Het is BELANGRIJK! Iemand leert God kennen en kan verlost worden.
Vanuit de LIEFDE van Jezus. Je weet dat Jezus van andere mensen houdt.
Omdat het super LEUK is! Je leert andere kennen en kan eventueel er voor ze zijn, met ze bidden, Bijbellezen en ze leren kennis maken met Jezus.

Waarom doen we dat dan soms niet? Schaamte, tijdsdruk, niet het juiste moment, … Voor iedereen is dit anders. Hier kan alleen jijzelf antwoord opgeven. Stel jezelf daarom vragen, kijk wat er in de Bijbel staat en bidt. Wat je ook tegen houdt, vergeet niet dat Jezus altijd met je is! (Mattheus 28:20)

Tenslotte sprak Ruben over de praktische invulling van een getuigende levensstijl. Hoe kunnen wij als Christenen getuigen van het goede nieuws dat we hebben? Allereerst moeten we ons dagelijks bewust zijn van God’s liefde voor ons en niet alleen op dinsdagavond of zondag. We willen elke dag samen wandelen met God. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want wandelen wij echt samen met God wanneer we alleen maar dingen doen die we eigenlijk ook wel zelf kunnen? Soms is het nodig om uit je comfort zone te stappen, om op die manier de controle uit handen te geven en God te vertrouwen! Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat wij niemand tot geloof kunnen brengen, maar dat wij enkel mogen zaaien. Leg alles in God’s hand. We mogen grote dingen verwachten van God als wij samen met hem gaan wandelen (Johannes 14:12). Wees erop alert dat de duivel niet wil dat wij God’s koninkrijk vertegenwoordigen en er alles aan zal doen om ons te stoppen. En ook hier geld: weet dat God altijd met je is!

Ben je lid en wil je de opname terugluisteren? Die vind je hier!

Tot de volgende tref (22 januari 2019), dan zal Bram Hofland spreken over het thema: 'Seksualiteit'. Dus geef je snel op!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 25 jan Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
In groepjes puzzelen om de schat van zwartbaard te vinden
vr 28 jan NSE-focusweekend
Weekend waar God centraal staat
di 1 feb Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
di 8 feb Broederkring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
Shoutbox

Sponsors