Aardse zaken voor het hogere doel

afbeelding van Hendrik Jaap

Op zeer vroege, doch Witte Donderdagmorgen, staan twee groepen van de NAVRES voor de Spiegel klaar met een zeer geheime opdracht. Op deze dag heeft de gehele vereniging namelijk weer het voorrecht om de belangrijkste taak van de afgelopen twee millennia op zich te nemen; Evangelisatie. Om hen te versterken zijn de troepen der Navigators Reserve opgetrommeld om bestuursleden van zusterverenigingen te ontvoeren. In alle vroegte vertrok onze ontvoerings-unit naar Nijmegen.

Eenmaal aangekomen begint het lange wachten. Hoewel onze ouderejaars het ontvoeren altijd de hemel in prezen als de taak der taken, bleek dat er onverwachts veel ‘wachten’ aan te pas kwam. Nijmegen heeft op woensdagavond haar wekelijkse borrel, dus was het extreem hoopvol om op de uitbrakochtend erna rond 07:00 de Herus aan te treffen.

Na een tweetal uur gewacht te hebben werd het infiltratiemechanisme in werking gezet. Tweemaal glipte een teamlid door een open deur naar binnen, als een bewoner het gebouw verliet. Dit was nodig om het gebouw én de verdieping binnen te komen. Op elke verdieping delen circa 20 bewoners een grote keuken, en dankzij de post die daar op tafel lag wist ons team het specifieke kamernummer te achterhalen.

Om precies 10:15 werd de inval in werking gezet. Met twee heren en een dame werd de kamer veroverd, en ons doelwit was binnen no-time gearresteerd. Er traden echter nog lichte complicaties op, zo had ons bestuurslid nog een MWP gesprek en een tentamen op diezelfde dag staan, maar het MWP kon verzet worden en het tentamen werd overgeslagen (blijkbaar hebben ze daar geen TOM model).

De Herus heeft deze middag genoten van een geweldige tour door de prachtige Grolsch brouwerij. Aan het eind van deze dag kwam een ander bestuurslid had vergezellen om mee te doen aan de prachtige Paasoutreach. Al met al zijn we trots op de ontvoering, en bovenal trots op de prachtige Evangelisatie die daarop mocht volgen.

Reacties

afbeelding van Paul

B'vo

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 6 sep Info Trefavond
Samen eten, elkaar ontmoeten en luisteren naar een spreker!
di 13 sep Trefavond
Ontmoeten, spreker en borrel
do 15 sep Wissel-ALV
Algemene ledenvergadering
di 20 sep Proefkring
In kleinere groepen ontmoeten, leren en borrelen
di 27 sep Tref
Ontmoeten, spreker en borrel

Sponsors