Bestuur op Avontuur #2: Zomerkamp

afbeelding van Maarten

 

Geschreven door Maarten “The Benchlifter” Looijenga

Na de afsluitende barbecue begint voor veel leden de zomervakantie. Een enkeling zit nog te bikkelen in de bibliotheek voor een herkansing, maar velen gaan genieten van de zon. Het f.t. bestuur ging er direct een week gezellig met elkaar op uit. Zomerkamp! Zeven dagen lang gezellig met elkaar leren over God, georganiseerd door NSV. Klinkt leuk toch? Dat dachten wij ook!

Volledig uitgerust van het drukke en hectische tentamenperiode zou de reis naar Zomerkamp beginnen. De bestuursleden werden door de voorzitter opgepikt en, nadat de intern zich nog even snel op straat “achter de auto” omkleedde, begon de autoreis naar het Duitse Hattingen. Hoewel de vrouwen op de achterbank lichtelijk klaagden over het gebrek van muziekvolume achterin(trust me, dat heeft Hermen ondertussen gefixt), kwamen ze na een kleine twee uur Autobahnfahrt uiteraard keurig op tijd aan.

Aangekomen, ingeschreven, tassen uitgepakt, bedden opgemaakt en helemaal voorbereid hadden de mannelijke bestuursleden nog twee uur te spenderen voordat de eerste dienst zou beginnen. Ze werden door Wouter Verbree uitgedaagd om te voetballen op het grasveld. Hoewel de intern direct laaiend enthousiast was, waren de penningmeester en voorzitter dat iets minder. Maar ach, het idee van Zomerkamp is dat jij je eigen grenzen verlegt en uit je comfortzone stapt. Dus de drie stonden even later, met sportkleding en al(!) op het grasveld. Hoewel de voorzitter en intern het zes kwartier volgehouden hebben in de brandende zon en de voorzitter zelfs drie goals gemaakt heeft, besloot de penningmeester dat mensen van de EHBO post ook wat te doen moeten hebben. Hij hield het voetballen helaas niet meer dan één minuut vol en ging bij de eerste trap direct hard onderuit. EHBO bezoek #1 was een feit. Helaas was de penningmeester zo snel dat de EHBO’ers nog niet aanwezig waren…

Uiteraard was er op zomerkamp veel ruimte voor geestelijke diepgang. Minimaal twee diensten per dag, die naast de vaste aanbidding ruimte gaf voor sprekers om ons dingen te leren. Veel (NSV) sprekers vertelden ons over de verticale relatie die wij met God kunnen opbouwen. Zo sprak onder andere David de Vos over echtheid. We zijn niet altijd helemaal open naar anderen en verbergen onszelf, omdat we vaak bang zijn voor afwijzing en veroordeling. Gelukkig is de liefde van God groter dan jouw falen en imperfectie. Reinier sprak over het Koninkrijk en hoe wij kunnen leven met en voor Jezus. Maak je de keuze om echt voor Jezus te leven? Ook Joost zijn bekende spreektechniek werd gebruikt om ons iets bij te brengen over rentmeesterschap. Zoals de intern zei voor het begin van het praatje: “Maak je klaar om je schuldig te gaan voelen”. Woensdag werd er gesproken over seksualiteit en relaties, waarin verteld werd dat het handig is om je te verdiepen in het onderwerp voordat je een relatie krijgt. Bouw een framework, zodat je van tevoren weet waar jouw grenzen liggen en wat jij geloofd dat God van jou wil en verlangt.

Na elke spreker was het Groepjestijd! Wij mochten als bestuur, samen met Mamma Ymke, staflid van Netwerk Eindhoven die ons begeleide, nabespreken, leerpunten zoeken en veel van en over elkaar leren. Dit resulteerde wel in een insectenbeet bij de penningmeester, waardoor op dag 2 en 3 de EHBO post nog tweemaal bezocht moest worden. Gelukkig weten ze daar nu wel wie de penningmeester van Enschede is. Samen met Mamma Ymke mochten we ook werkprojecten doen. Van maandag tot donderdag werd de middag ingevuld met zware arbeid. Zoals NSV het verwoord: “Als je mentaal wordt afgebeuld, is het fijn dat je ook lichamelijk afgebeuld wordt”. Drie dagen werd er hard gewerkt, de vierde dag zouden wij vrij hebben. Bossen werden gekapt, wegen gebouwd, onkruid verwijderd en vele andere werkzaamheden werden uitgevoerd. Onder het genot van het nummer “No Longer Slaves” werd er hard gewerkt. Iedereen was hard aan het strijden voor de titel “Die Uberarbeiter”, die elke avond werd uitgereikt aan de hardste werker. Uiteraard is deze prijs eenmaal naar Enschede gegaan. Tijdens het werken moet je natuurlijk niet vergeten om dienstbaar en hoffelijk te zijn. Stel je eens voor dat je als man met drie vrouwen tafels en banken aan het verven bent. Deze banken moeten uiteraard omgedraaid worden, maar dan worden de handen van de vrouwen natuurlijk vies. Uiteraard is het ook veel te zwaar. Gelukkig was daar de voorzitter, die elke bank en tafel eigenhandig omdraaide en verplaatste wanneer nodig. Na deze hoffelijkheid zijn de titels “Uberarbeiter” en “The Benchlifter” slechts bescheiden bijzaak.

De intern vond het allemaal wat minder belangrijk en vond het leuker om het zijn gezicht en dat van Mamma Ymke te bewerken met verf op terpentinebasis, terwijl ze samen de schommel aan het bewerken waren. Gelukkig krijgt Mamma Ymke alles weer schoon, ook het gezicht van de intern. Donderdag was vrij en gingen we gezellig met z’n zessen zwemmen in de buurt. Een heerlijk en welverdiende afsluiting, die voor het avondeten afgesloten werd bij de Mac, waarnaar er weer teruggereden werd naar Hattingen om de avondmaaltijd te nuttigen.

Vrijdag was het einde. We waren weer vrij! We mochten weer naar huis. Helaas had de extern bedacht dat het een leuk idee was om direct na zomerkamp de bestuurspakken te gaan passen. Dus met 150+ werd er, uiteraard helemaal veilig, teruggereden naar het prachtige Enschede. Na een geslaagde pasactiviteit, waarin benadrukt werd hoe erg de bestuurders de bestuurskilo’s toch echt nodig hebben (althans, de mannen), werd de week afgesloten in de Mac. Zoals het heurt.

 

In de serie Bestuur op Avontuur beschrijven wij als bestuur de avonturen die we mogen beleven. Heb je de vorige Bestuur op Avontuur over ons avontuur op het Navigators Studentenverenigingen Overleg (NSVO) nog niet gelezen? Klik dan snel hier.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
Lecture met gratis lunch
Lecture met gratis lunch
Alsnog helpen? Bak een taart!
di 5 mrt Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Lecture met gratis lunch

Sponsors