De Student Alpha cursus komt er aan!

afbeelding van Timon

 

Student Alpha is een unieke cursus waarbij we de basis van het christelijk geloof behandelen. Binnen 8 avonden verdiep jij je, samen met bijvoorbeeld je studiegenoten, in vragen als:

– "Wat is het doel van het leven?"

– "Bestaat er iets als God?"

– "Heeft Jezus echt bestaan?"

– "Waarom besta ik eigenlijk?"

 

De cursus kost €18,-, maar daarvoor krijg je 8 maaltijden, borrels en een weekend weg voor terug. (De eerste twee avonden zijn vrijblijvend.) Bovendien biedt de cursus je de mogelijkheid om samen na te denken over de belangrijkste vragen van het leven. Dit is iets wat jullie connectie zeker zal verdiepen.

 

Zo’n unieke cursus mogen jij en je studiegenoten natuurlijk niet missen. Ondanks dat voelen studenten soms een drempel om hun studiegenoten voor deze cursus uit te nodigen. Het bijzondere is dat studenten die studiegenoten uit nodigen juist ervaren dat dit erg gaaf en bijzonder is. Dit is niet de eerste cursus die we geven, er staat al een sterk en solide concept waar deelnemers zeer tevreden over zijn. Een van de reacties van iemand die zelf zijn studiegenoten meenam: 

"Ik vond het gaaf om studiegenoten mee te nemen omdat je zo vaker en makkelijker over het geloof praat. Je praat buiten Student Alpha ook heel snel over geloof, ook omdat mensen je vragen kunnen stellen (ze hebben immers je mening al een paar keer gehoord). Je hebt diepere gesprekken en leert elkaar beter kennen. Het is mij zeer goed bevallen om anderen mee te nemen"

 

Of een andere reactie:

"Toen ik hoorde over Student Alpha, dacht ik na over wie ik zelf graag wilde uitnodigen. Ik besloot op de veilige tour te gaan en vroeg een studiegenootje waarvan ik wist dat zij ook christelijk was opgevoed, maar er op dit moment iets minder mee deed. Zij reageerde geïnteresseerd en vroeg mij een aantal dagen later wanneer het precies zou beginnen. Toen ik haar hier op antwoordde, toch wel wat zenuwachtig, vroeg een ander studiegenootje waar wij het precies over hadden. Zij had zich nog nooit verdiept in het christelijk geloof, maar het leek haar super interessant! Zo vroeg zij vanuit zichzelf of ze misschien ook mee mocht komen. Zo leerde ik dat ik niet bang hoefde te zijn, maar iedereen gewoon mocht vragen. Mijn ene studiegenoot is hierdoor bewuster bezig gegaan met geloof en de ander snapt christenen na de cursus veel beter. Beide vonden ze de sfeer erg fijn en prettig"

 

Laat deze kans dus niet schieten en vraag je studiegenoten mee naar Student Alpha.

 

Aanmelden kan via: https://studentalpha-enschede.nl/

 

Veel gestelde vragen:

  • Maar dit hoeft toch niet nu, dit kan over een paar weken of paar dagen ook wel?

Nee, uit onderzoek blijkt dat als je niet direct met jezelf afspreekt om je studiegenoten / vrienden te vragen dit snel verwatert, dus maak die afspraak met jezelf nu direct en schrijf bijvoorbeeld op wie je wilt gaan vragen en doe dat dan ook!

  • Maar zitten mijn studiegenoten / vrienden wel op mijn geloof te wachten?

Het voordeel van Alpha is dat het geloof op een manier besproken wordt die ook voor mensen die niet op het christelijk geloof zitten te wachten wel interessant is. Bovendien geven cursisten na de cursus altijd aan zeer positief over de cursus te zijn, dus jij biedt ze een gave mogelijkheid om je samen met hen in interessante vragen te verdiepen. 

  • Maar ik weet niet hoe mijn studiegenoten / vrienden zullen reageren…?

Daar kom je maar op 1 manier achter...

  • Maar weet ik zelf wel genoeg om anderen mee te vragen?

Als je 'student alpha' en '8 avonden met eten' onthoud, kan je de meest belangrijke vragen over deze cursus wel beantwoorden. Bovendien hebben wij een website met antwoord op allerlei vragen: https://studentalpha-enschede.nl/

  • Maar ik heb te weinig contact met mijn studiegenoten?

Student Alpha is de ultieme manier om je studiegenoten op een heel ander level te leren kennen en om veel meer contact met elkaar te krijgen. 8 avonden met elkaar eten en praten over relevante vragen, student alpha gaat een verdieping in jullie (wellicht) oppervlakkige relatie tot stand brengen

  • Maar ik heb zelf twijfels over het geloof, is het dan niet hypocriet?

Student Alpha is begonnen met als doelgroep mensen die helemaal niets met geloof hebben, maar al redelijk snel bleek dat een cursus die over de basis van het christelijk geloof gaat, juist voor mensen met een christelijke achtergrond zeer verfrissend te zijn. Heerlijk om je even niet met secundaire zaken van het christelijk geloof bezig te houden, maar met de basis. En hoe bijzonder is het, om dat samen te doen met een studiegenoot / vriend met een hele andere achtergrond?

 

Schrijf dus voor jezelf op wie jij komende dagen wil gaan benaderen om mee te nemen naar Student Alpha! Aanmelden kan daarna via: https://studentalpha-enschede.nl/

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
Sport en spel in het AZC
di 28 mei Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Samen beginnen met vasten
Cursus over de basis van het geloof
Samen eten en het vasten afsluiten

Sponsors