de Avonturiers

Zaterdag 6 april
Locatie: Niet openbaar

De voorbereiding op het avontuur is begonnen. Eigenlijk maandag al, maar dat was maar een voorproefje van de huidige belevenissen. Maandag is al ver weggezakt in de geheugens van de personen die nu de uitdaging aangaan. Er zijn nog schimmige herinneringen als de mist de huidige gebeurtenissen doorweven. Beelden van graaiende handen in een karige prullenbak. Een ontvangst in een donkere, mystieke kamer waar 5 personen, alleen zichtbaar door het dansende kaarslicht het gezelschap opwachten. De zoektocht naar een verborgen schat op een groot open veld. En de bizarre ontmoeting met de andere avonturiers die vreugdevol, maar tegelijkertijd afstandelijk was.

Toch kunnen deze herinneringen de aandacht van de huidige belevenis maar een weinig wegdrukken. Er heerst vreugde, omdat het avontuur nu kan starten. Enthousiasme voor alle leuke initiatieven die ondernomen kunnen worden. En tegelijkertijd angst, voor de grote verantwoordelijkheid die gedragen moet worden. Want dat die verantwoordelijkheid zo groot is, dat is wel duidelijk. Hij is zelfs niet te overzien.

Maar daarom zijn deze mensen nu bij elkaar. Onder leiding van ervaringsdeskundigen die het avontuur nu doorlopen, en zelfs een doorgewinterde expert die het avontuur heeft afgerond, worden ze klaargestoomd om gezamenlijk te genieten van de belevenissen. Daarin mogen ze ook de anderen, waarover ze de verantwoordelijkheid dragen, meenemen in een stukje van dit avontuur. Daarom hebben ze eerst maar eens een potje Kolonisten van Catan gespeeld. Om even te wennen aan de spanning van het avontuur en de drang om door te zetten in tegenslag te testen.

Deze beproeving is glansrijk doorstaan, hoewel wel duidelijk was dat de veteranen nog een streepje voorhadden. Fortuinlijk genoeg was er gisteravond ook een geschrift doorgegeven door de veteranen om tot een bemoediging te laten zijn voor de nieuwe avonturiers. Hierin was voor elk van de avonturiers een persoonlijke boodschap voorzien van verschillende vertalingsvoorstellen en een uitgebreide exegese.

Maar nu zitten de dappere leiders plannen te smeden om de obstakels van het komende avontuur te identificeren. Tegelijkertijd worden ook de bekende paden in kaart gebracht, om deze te kunnen volgen wanneer er behoefte is aan wat meer rust. Maar op momenten van kracht gaat het om natuurlijk om het bedwingen van de obstakels, anders slijten de bekende paden uit en worden ze onbruikbaar.

Oh ja, tussendoor is ook nog even een schat gevonden. Onder het mom van 'teambuilding' is er een prachtige route door de nabije omgeving gevolgd, op zoek naar dit nobele doel.

Op dit moment heeft het team avonturiers een rustperiode, waar ze worden vertroeteld door een wijze dame die goed voedsel voorschotelt. Maar de voorbereiding op het avontuur gaat door. Op dit moment nog verborgen achter een sluier van onbekendheid, maar binnenkort wordt ook dit geheimenis onthuld in de ons zo welbekende Next.

Reacties

afbeelding van Albert

B'vo!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een ├ęcht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
Lecture met gratis lunch
Lecture met gratis lunch
Alsnog helpen? Bak een taart!
di 5 mrt Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Lecture met gratis lunch

Sponsors