Batavierenrace

afbeelding van Rogier

Afgelopen zaterdag was het weer zover: de Batavierenrace.

Het was een mooie en zeer geslaagde dag. Samen is er een mooie 103de (v/d 350) plek behaald!

De nachtploeg vond enige onverwachte obstakels op hun pad (zoals een trein die niet reed waardoor ze later aan kwamen in Nijmegen dan gepland en de fiets kreeg een lekke band midden in de nacht). Maar omdat ze als een team gehandeld hebben zijn alle obstakels zo goed mogelijk opgelost en zijn er desondanks alles een heel aantal mooie tijden neergezet.

Terwijl de nachtploeg aan 't lopen was verzamelden zich om 4 uur 's ochtends op de Campus 8 stoere studenten om om 6 uur de nachtploeg af te lossen in Ulft. Deze ploeg heeft zich 50 plaatsen omhoog gewerkt in het klassement door fantastische tijden te lopen (met name omdat Edine op haar etappe 40ste werd).

Daarna waren om 12 uur de 6 lopers aan de beurt die wel genoeg nachtrust hadden gekregen. Maar het nadelige voor hen was dat het begon te regenen. Voor de eerste 2 lopers was het nog aangename regen maar de andere 4 lopers moesten harde en frisse regen trotseren. Desondanks heeft Laurens toch het snelst gelopen op zijn etappe.

En als laatste mochten Mel en Erik Bosman (gekleed in een schattig jurkje omdat hij de stand-in was voor de vrouwen-slotetappe) vanaf de Oude Markt naar de Campus lopen.

Om de gehele dag passend af te sluiten was er 's avonds een heerlijke BBQ waar sommigen heen kwamen nadat ze net uit hun bed waren gerold. Volgens mij waren de meesten zo moe uiteindelijk dat slechts enkelen het aandurfden om zich naar het Batafeest te begeven.

Namens de commissie kan ik zeggen dat we het een uiterst geslaagde dag vonden en dat we erg trots op iedereen zijn die heeft meegedaan!

De BataCie

Voor de foto's: https://www.batavierenrace.nl/foto/browse/2014/label/79

Reacties

afbeelding van Jan-Willem

"Desondanks heeft Laurens toch het snelst gelopen op zijn etappe.": dat is helaas niet waar... Hij heeft het snelst gelopen van de NSE'ers, niet op zijn etappe. Da's net wat anders, en daar was hij 67e :-)

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
Lecture met gratis lunch
Lecture met gratis lunch
Alsnog helpen? Bak een taart!
di 5 mrt Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Lecture met gratis lunch

Sponsors