"Hardlopen voor je lol, dat doe je toch niet?"

afbeelding van David

Het is half 4 's ochtends als mijn kamerdeur openzwaait en het silhouet van Sjoerd in de deuropening verschijnt. 'Ben je wakker? We moeten weg!' Ik geef antwoord met een kort 'Nu wel, vijf minuten.' terwijl ik gestresst mijn bed uit spring en spullen begin in te pakken. Ik heb afgelopen nacht van de zenuwen misschien 4 uur geslapen, dit is immers de dag waar ik een maand intensief voor heb getraind. Op de campus is het een stuk drukker dan normaal gesproken op dit tijdstip. Grote groepen proberen zichzelf in bussen te proppen en ook onze groep vindt na verloop van tijd een zitplaats. Eenmaal in Ulft aangekomen krijg ik er meteen spijt van dat ik geen warmere kleding heb meegenomen, maar ik zet me er overheen.

Na de herstart stappen we in het busje en na de tweede tussenstop ben ik aan de beurt. Mijn slaaptekort helpt niet bij de ruim zes kilometer lange zelfkastijding, maar twee jongens op een tandem die motiverende dingen over huiseer naar je schreeuwen doen dat blijkbaar wel. Als ik mezelf over de finish sleep ben ik uitgeput en voel ik me lichtelijk verslagen. Mijn telefoon neemt het gevoel dat ik het verpest heb weg: ik heb een prima tijd gelopen. Met hernieuwde energie spring ik achterop de tandem om de volgende vooruit te schreeuwen. In Barchem aangekomen kan ook de terugreis naar de bewoonde wereld weer worden ingezet, een biertje heb ik wel verdiend.

's Avonds heeft zich een schare zusters verzameld op het O&O-plein. De commissie heeft een uitstekende barbecue gefixt. Onder het genot van een stuk vlees praten we nog na terwijl we het studentenleven buiten Overijssel ook nog even bespreken. Na afsluiting van de maaltijd gaat het wijze gedeelte van de groep naar huis om bij te slapen. Hier ontbrak het mij eventjes aan wijsheid en dus probeer ik nog tot zo laat mogelijk met de niet-renners mee te feesten. Dit lukt tot ongeveer half één, daarna geef ik toe aan mijn eigen energietekort en zoek ik mijn bed op.

Op de middelbare school las ik in een column dat Midas Dekkers het maar niks vindt, dat sporten. Zelf heb ik ook niet veel met "het hobbelen van de homo Adidas", maar de Batavierenrace-experience waardeer ik met een solid 5/7. Weet iemand nog een reden om weer te gaan trainen?

Reacties

afbeelding van Aron

Waarom krijg ik geen credits voor mijn quote?
afbeelding van David

@Aron ach je krijgt vast wel een keer credits voor "Ik ben trots op mijn lichaamsbeharing en iedereen mag het zien"
afbeelding van Aron

Ik heb echt goeie uitspraken af en toe.
afbeelding van Gerben

als je quote, geef dan credits
afbeelding van Rob

Leuk stukje David! En: "If any of you lack wisdom, let him ask of God, that giveth to all men liberally, and upbraideth not; and it shall be given him." - James 1:5

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij nagaan of je een écht mens bent. Ben je lid? Log dan in, dan krijg je deze vraag nooit meer.
di 5 dec ACTIEtref
Ontmoeting, eten, verdieping en borrel
Cursus over de basis van het geloof
Creatief en gezellig bezig voor de kerstoutreach
Gezelligheid met ChOOSE
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen

Sponsors