Commissies

Binnen NSE zijn er allerlei commissies. Een commissie zorgt ervoor dat de activiteiten die wij organiseren goed verlopen en dat alle zaken die hiervoor geregeld moeten worden ook daadwerkelijk geregeld worden. Dit doen ze zodat het bestuur niet alles zelf hoeft te doen. Een commissie is niet alleen leuk om te doen maar je leert hier ook een heleboel van. Zo leer je nieuwe mensen kennen binnen de vereniging, leer je communiceren of verbeter jij je organisatie skills. Er zijn nog veel meer dingen die je van een commissie kan leren en het is een echte aanrader om naast je academische vaardigheden ook deze vaardigheden te leren. Binnen NSE hebben wij een heleboel commissies die je kunt doen, zo hebben wij voor ieder lid wel iets wat hij/zij leuk vindt om te doen.

1       Geestelijke commissies

Gebedsweekcommissie

Functie:

24/7 prayer week organiseren

Tijdsbesteding:

5 vergaderingen

Wanneer:

Vanaf januari t/m maart

Activiteit:

10 t/m 16 maart 2019

E-mail:

gebedsweek@nsenschede.nl

Als GebedsweekCie organiseer je alles rondom de jaarlijkse gebedsweek. In deze week van 24/7 gebed kunnen ge¨ınteresseerden zich opgeven om een uur (of langer) in een afgesloten ruimte te bidden, bijbelstudies te doen of zich op een andere manier hun relatie met God te verdiepen. Je voornaamste taken zijn de locatie regelen en inrichten, bijbelstudies maken (of uitbesteden), praktische zaken zoals overleg met de koster, koffie en thee of kaarsen regelen en vooral promoten in en buiten de vereniging zodat de tijdsloten gevuld worden.

Sprekerscommissie

Functie:

Meedenken over sprekers

Tijdsbesteding:

1x in de 6 weken vergaderen

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

sprekerscie@nsenschede.nl

De SprekersCie is de commissie die zich bezighoudt met het uitnodigen van sprekers voor de trefavonden. Tijdens de vergadering wordt er gebrainstormd over mogelijke onderwerpen voor de trefavonden, en welke sprekers voor die onderwerpen gevraagd kunnen worden. De extern legt vervolgens het contact met de sprekers. Dit betekent dat je buiten de vergaderingen bijna geen tijd kwijt bent aan de sprekerscommissie. Dus als het je leuk lijkt om na te denken over de inhoudelijke invulling van een trefavond, en op deze manier bij te dragen aan het geestelijke onderwijs binnen de vereniging, dan is deze commissie zeker het overwegen waard!

Mentoraat

Functie:

Mentorrelaties helpen vormen

Tijdsbesteding:

1x in de maand afspreken

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

mentoraat@nsenschede.nl

mentormakelaar@nsenschede.nl

Het mentoraat bestaat uit twee mentormakelaars. Een mentormakelaar voor de mannen en een voor de vrouwen. Mentormakelaars proberen mensen te motiveren om een mentorrelatie of triade te beginnen en helpen personen om iemand te vinden die een mentor kan en wil zijn. Promotie van mentoraat is ook een belangrijk onderdeel van de commissie. De tijd die een mentormakelaar hieraan besteed is zeer variabel, omdat de vraag naar mentoren of triades ook variabel is. Gemiddeld spreken de mentormakelaars een keer in de maand af om te bespreken hoe het gaat.

ABL/Band

Functie:

God aanbidden door muziek

Tijdsbesteding:

1x in de maand oefenen

Wanneer:

Om de trefavond spelen

E-mail:

abl@nsenschede.nl

Bij NSE hebben we 2 bandjes. Deze bestaan uit zangers en muzikanten (met name pianisten, drummers, gitaristen, bassisten, maar andere instrumenten kunnen er in overleg natuurlijk ook bij!). Je bent als band verantwoordelijk voor de aanbidding op tref, het is vooral belangrijk dat je bij deze aanbidding op God bent gericht. Elke band heeft een aanbiddingsleider (ABL), deze zoekt zorgvuldig nummers uit, o.a. rekening houdend met het thema van die avond.

Ministry

Functie:

Samen bidden

Tijdsbesteding:

1x per 2 of 3 trefavonden

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

ministry@nsenschede.nl

Als je bij de ministry zit organiseer je in principe geen activiteiten. Bij de ministry zitten betekent voornamelijk voor mensen gaan bidden samen met een partner van het andere geslacht. Dit gebeurt op trefavonden en bij weekenden als je daar voor gevraagd wordt. Om lid te worden van het ministry team moet je wel een ministrycursus gedaan hebben (een bestuur kan ervoor kiezen om zo’n cursus te geven (dit jaar is er wel ´e´en gegeven), of je volgt hem bij focus, je kerk, New Wine etc). Er zijn namelijk wel wat richtlijnen die goed zijn om te weten als je voor anderen bidt.

2       Gezelligheidscommissies

Batavierenracecommissie

Functie:

Bata + BBQ organiseren

Tijdsbesteding:

8 vergaderingen

Wanneer:

Vanaf februari tot mei

Activiteit:

10-11 mei 2019

E-mail:

bata@nsenschede.nl

De BataCie zorgt dat de deelname van NSE aan de Batavierenrace goed verloopt. Ook organiseren ze na afloop van de Batavierenrace een barbecue voor andere NSV verenigingen die ook hebben meegelopen. De Batavierenrace is ’s werelds grootste estafetteloop. De race bestaat uit 25 etappes met afstanden die vari¨eren tussen de 3,6 en 10,5 kilometer. De taak van de commissie is om te zorgen dat al deze 25 etappes gelopen worden. Als commissielid ben je niet verplicht een etappe te lopen, maar het is natuurlijk wel leuk! De werkdruk is niet heel hoog, omdat er genoeg tijd is om een relatief kleine activiteit te regelen.

Nieuw: Eerstejaarscommissie

Functie:

o.a. de familiedag organiseren

Tijdsbesteding:

6 vergaderingen?

Wanneer:

Half december tot ?

Activiteit:

2 maart 2019

E-mail:

eerstejaarscie@nsenschede.nl

De Eerstejaarscommissie is nieuw dit jaar! Deze commissie bestaat alleen uit eerstejaars en het doel van de commissie is om meer betrokkenheid te cree¨eren onder de eerstejaars en tussen de eerstejaars en de meerderejaars. Om dit te bereiken, zal de eerstejaarscommissie de familiedag organiseren. De familiedag is ook nieuw, een combinatie van de broersen zussendag en de ouderdag (die eerder gesplitst waren). Deze dag mag je samen met de commissie invullen. Verder mag de commissie zelf verzinnen wat ze nog meer willen organiseren, misschien een mooi feest of een andere gave activiteit. Jullie mogen het zeggen!

Diescommissie

Functie:

De Diesweek organiseren

Tijdsbesteding:

8 vergaderingen

Wanneer:

September t/m november

Activiteit:

Diesweek (rond november)

E-mail:

dies@nsenschede.nl

Wie jarig is trakteert! De DiesCie heeft de eer en het genoegen de Dies Natalis, ofwel de verjaardag van NSE, te mogen organiseren namens de vereniging. Dit resulteert in een week bomvol activiteiten waarin de verjaring groots gevierd zal worden. De eerste vergaderingen zal de commissie voornamelijk aan het brainstormen zijn over het thema en de invulling van de week. Tijdens de andere vergaderingen zal het bezig zijn met de organisatie van de activiteiten. Verder ben je natuurlijk verantwoordelijk tijdens de Diesweek, en kun je genieten van de rest die geniet van jullie activiteiten!

Galacommissie

Functie:

Het gala organiseren

Tijdsbesteding:

8 vergaderingen

Wanneer:

Januarie t/m februari

Activiteit:

14 februari

E-mail:

gala@nsenschede.nl

De GalaCie organiseert het jaarlijkse gala van NSE. Een gala bestaat uit een diner en daarna een mooi feest. Daarnaast kan je als commissie kiezen om danslessen, een galadatingsfeest, etiquetteavond, afterparty, etc. te organiseren. Voor al deze avonden moeten een aantal praktische dingen (locatie, muziek/DJ, boodschappen) geregeld worden. Hiervoor moet veel gemaild/gebeld worden met alle partijen. Je kunt ook creatief aan de slag met de invulling van de extra avonden, met de aankleding van de locatie, met het uitnodigen van de gasten, etc. Veel diverse dingen om te doen en/of leren dus!

 

NJW/VJW commissie

Functie:

Verenigingsweekend organiseren

Tijdsbesteding:

6-8 vergaderingen

Wanneer:

Juli-okt of jan-mei

Activiteit:

NJW in oktober, VJW in mei

E-mail:

njw@nsenschede.nl vjw@nsenschede.nl

NSE heeft 2x per jaar een verenigingsweekend, in oktober en in mei, respectievelijk het najaarsweekend en het voorjaarsweekend. Bij het organiseren van zo’n weekend kun je goed je creativiteit en enthousiasme kwijt. Er zijn inmiddels al zoveel weekenden gehouden, dat de basis meestal snel bereikt is, dat hoef je alleen nog praktisch uit te voeren. Verder mag je het weekend zo indelen als je samen met je commissie bedenkt. Bij het najaarsweekend staan vaak de eerstejaarsintegratie wat meer centraal, bij het voorjaarsweekend minder. De locaties worden door het bestuur geregeld.

Mannen/vrouwenweekendcommissie

Functie:

Weekend organiseren

Tijdsbesteding:

6-8 vergaderingen

Wanneer:

November t/m januari

Activiteit:

1-3 februari

E-mail:

mannenweekend@nsenschede.nl vrouwenweekend@nsenschede.nl

Op de vorige pagina kun je lezen wat de leuke dingen zijn van een weekend organiseren. Bij een mannenof vrouwenweekend kun je elkaar beter leren kennen als mannen of vrouwen onder elkaar. Elk jaar weer een weekend waar echt verbinding plaatsvindt en veel openheid is.

3       Praktische commissies

AcquisiCie

Functie:

De wijnactie organiseren

Tijdsbesteding:

5 vergaderingen

Wanneer:

Vanaf half oktober t/m december

Activiteit:

Rond kerst 2019

E-mail:

acquisitie@nsenschede.nl acquisicie@nsenschede.nl wijnactie@nsenschede.nl

De AcquisiCie is de commissie die de wijnactie organiseert. Jaarlijks kun je wijn kopen via NSE waarvan een deel van de opbrengst naar NSV en een deel naar NSE gaat. Je kunt dozen met 6 flessen wijn kopen, de commissie regelt dat de dozen wijn worden bezorgd, houdt met NSV contact over de actie en promoot de actie binnen NSE.

BeamTeam

Functie:

De beamer bedienen

Tijdsbesteding:

eens in de 4/5 trefavonden

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

beamer@nsenschede.nl

beamteam@nsenschede.nl

Als lid van het BeamTeam zorg jij ervoor dat de toffe worship-nummers die we eens in de twee weken op tref zingen geprojecteerd worden op het scherm waardoor iedereen lekker mee kan doen. Het kost je niet veel tijd. Vaak ben je even een half uurtje in de week voor jouw beamer-shift bezig om de presentatie in elkaar te zetten en daarnaast zal je dus eens in de 4 a´ 5 trefavonden (afhankelijk van het aantal leden in het BeamTeam) een Beam shift draaien. Niet veel werk dus maar zeker niet als aandeel van de trefavond te onderschatten!

Techniekcommissie

Functie:

Techniek op tref regelen

Tijdsbesteding:

1x per 4 trefavonden

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

techniek@nsenschede.nl

De Techniekcommissie regelt de techniek op de trefavonden. Zij zorgen dat de sprekers op tref verstaanbaar zijn en worden opgenomen, en zorgen dat de band gesoundchecked wordt en het geluid goed klinkt in de Generaal. De meeste geluidstechnici beginnen voorafgaand aan een trefavond tussen 16:00 en 16:30 en zijn ergens tussen 22:30 en 23:00 klaar. Het begint met alle techniek klaarzetten en dan de band soundchecken. Verder zit je de hele avond achter het mengpaneel om nog een aantal dingen te finetunen, en op het eind ruim je samen met de band de boel weer op. Dus als je je technische skills en muzikale oor wilt inzetten, dan kan dat bij de Techniekcommissie!

BeheerCie

Functie:

Borrelverantwoordelijke

Tijdsbesteding:

1x per 3 trefavonden

1x per kwartiel vergaderen

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

beheer@nsenschede.nl beheercie@nsenschede.nl

De BeheerCie is verantwoordelijk voor een groot deel van de tref. Zo zijn ze verantwoordelijk voor de betaling voor het eten en zijn ze verantwoordelijk voor de borrel. Dit doen ze in samenwerking met de baronnen, maar de Beheercie is verantwoordelijk. De BeheerCie is een vaste commissie, dit betekent dat het niet elk jaar opnieuw gevuld wordt. Qua tijd is het niet erg belastend. Ze hebben 1x per 3 trefs dienst en zijn dan van 17:30 tot het einde aanwezig.

Baronnen

Functie:

Tappen

Tijdsbesteding:

1x per 3 trefavonden

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

baronnen@nsenschede.nl

Als baron ben je verantwoordelijk voor het schenken van het drinken bij tref. Je moet hiervoor ook het IVA (inschenken verantwoord alcohol) certificaat halen. Als je dit gehaald hebt mag je achter de bar staan. Achter de bar is het altijd gezellig en niemand zal je ooit de rug toe keren. Bij een vroege dienst ben je verantwoordelijk dat er gestreept wordt, geteld wordt, voor de inkopen en voor de koffie. Qua tijd is het niet erg belastend. 1x in de 3 trefavonden heb je dienst en je draait om de beurt een vroege shift (van 17:30 tot 22:00) of een late shift (van 22:00 tot het einde).

Internetcommissie

Functie:

De site onderhouden

Tijdsbesteding:

1x per 5 weken vergaderen

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

internetcie@nsenschede.nl

De Internet commissie zorgt ervoor dat de site, de app en de cloud goed werken en blijft dit verbeteren. De leden van de commissie kunnen hun tijd zelf indelen omdat ze er zelfstandig mee bezig kunnen en het met name programmeerwerk is. Af en toe worden er werkvergaderingen gepland om er samen mee bezig te zijn. Daarbij wordt er overlegd over wat belangrijk is om aan de site toe te voegen, en overleggen ze met het bestuur over de dingen die ze maken. Ook de NSE Cloud staat onder hun beheer, dus die moet ook geupdate blijven.

Smoelenboekcommissie

Functie:

Het smoelenboek maken

Tijdsbesteding:

6 vergaderingen

Wanneer:

Half januari t/m mei 2019

E-mail:

smoelenboek@nsenschede.nl

De SmoelenboekCie is de commissie die zich bezighoudt met het maken van het jaarlijkse smoelenboek. In het smoelenboek staan alle leden met een foto en vaak een stukje over zichzelf of over een bepaald onderwerp. Bij deze commissie kun je echt je creativiteit de vrije loop laten, je mag het boekje zelf ontwerpen en verzinnen wat voor thema het krijgt etc. Vorig jaar was het smoelenboek een smullenboek, waarin iedereen zijn/haar favoriete recept mocht insturen. Het smoelenboek is ook weleens een soort verjaardagskalender geweest, genoeg mogelijkheden dus! Het smoelenboek is elk jaar weer fijn om te bewaren en de herinneringen aan elkaar te koesteren.

Kledingcommissie

Functie:

NSE kledinglijn ontwerpen

Tijdsbesteding:

2 vergaderingen per kwartiel

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

kledingcie@nsenschede.nl

De KledingCie bedenkt door het jaar heen artikelen van NSE kleding, ontwerpt ze en regelt alles rond de bestellingen daarvan. Als lid van de KledingCie ontwerp je opdrukken, brainstorm je over wat leden leuk vinden om te hebben, en regel je de praktische zaken zoals het vinden van een goede drukker en goede kledingstukken. Hoeveel tijd je eraan kwijt bent varieert, maar per kwartiel is dat ongeveer 2 vergaderingen en 2 a´ 3 uur aan actiepuntjes. Dit kan je echter compleet aanpassen aan hoe ambitieus je bent met de commissie.

KasCo

Functie:

De penningmeester controleren

Tijdsbesteding:

4-6x per jaar vergaderen

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

kasco@nsenschede.nl

De KasCo (KasControle commissie) controleert de penningmeester van NSE. We worden hiervoor aangesteld door de algemene leden vergadering(ALV). Tijdens de vergaderingen gaan we samen met de penningmeester om de boekhouding van NSE en van de BeheerCie gestructureerd te checken. Hoe netter de penningmeester werkt, hoe sneller de controle. Daar buiten kost het eigenlijk geen tijd. Verder ondersteunen we de penningmeester wanneer mogelijk vanuit onze gezamenlijke kennis. Op de ALV geven we een korte presentatie of de boekhouding klopt, zodat de ALV zich alleen hoeft af te vragen of geld goed besteed is. Secuur werken, boekhoudkennis en positieve feedback geven kan je in deze ‘commissie’ toepassen of (verder) leren.

Secretariaat

Functie:

De secretaris ondersteunen

Tijdsbesteding:

Staat niet vast

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

secretariaat@nsenschede.nl

Het doel van het secretariaat is het ondersteunen van het bestuur en vaak met name de secretaris. De secretaris heeft zoveel taken dat dit niet altijd met de gewenste aandacht kan worden uitgevoerd. Daarom heeft NSE een secretariaat. Hier zijn een aantal voorbeelden van taken die het secretariaat gevraagd kan worden uit te voeren: Helpen met de notulen van de AV, stukjes tekst op de website (her)schrijven, in de gaten houden of de websitestukjes nog up-todate zijn, almanak stukjes schrijven, promotiestukjes schrijven en blogs beheren. Het secretariaat is geen commissie die regelmatig vergadert of waarvan vast staat hoeveel tijd het kost. Omdat het per taak verschilt hoeveel tijd het kost, kost het zoveel tijd als dat jij er aan wil geven.

StafCie

Functie:

Staf zoeken

Tijdsbesteding:

2x per jaar vergaderen

Wanneer:

Doorlopend

E-mail:

stafcie@nsenschede.nl

De StafCie ondersteunt NSV bij het vinden van staf, zorgen voor voldoende fondsen voor staf, ondersteunen van staf en aannemen van staf. De focus hangt natuurlijk af van het wel of niet hebben van een staflid. Na ongeveer 10 jaar zoeken en/of hebben van een staflid zijn er weinig open/actieve taken. We besteden per jaar ongeveer 2 vergaderingen en een presentatie op tref aan deze commissie. Een tip voor een potentieel staflid, gebed en giften zijn natuurlijk altijd welkom.

4       Uitdragende commissies

KerstOutreach commissie

Functie:

De KerstOutreach organiseren

Tijdsbesteding:

6 vergaderingen

Wanneer:

November en december

Activiteit:

20 december 2018

E-mail:

kerstoutreach@nsenschede.nl

De KerstOutreach is gericht om Christus bekend te maken en om er voor mensen te zijn. Hiervoor organiseert de KerstOutreach commissie een aantal activiteiten waarbij NSE’ers op verschillende manieren in contact kunnen komen met de mensen op straat. Voorbeelden van deze activiteiten zijn chocolademelk uitdelen of zingen in een kerstkoor. Naast de organisatie van deze activiteiten is de commissie ook verantwoordelijk voor de promotie en financi¨en van de KerstOutreach.

Nieuw: PaasOutreach commissie

Functie:

De PaasOutreach organiseren

Tijdsbesteding:

6 vergaderingen

Wanneer:

Maart en april

Activiteit:

18 april 2019

E-mail:

paasoutreach@nsenschede.nl

De PaasOutreach is nieuw dit jaar! De reden waarom we graag willen dat ook met Pasen een outreach plaatsvindt, is omdat mensen niet alleen met kerst bemoedigd mogen worden, maar we ook mogen laten zien dat het ook met Pasen kan (en eigenlijk altijd natuurlijk). De invulling is volledig vrij, dus denk vooral samen met de commissie na over hoe jullie deze outreach willen vormgeven. Omdat het nog nooit is georganiseerd, mag het echt van alles zijn! Naast de organisatie van deze activiteiten is de commissie ook verantwoordelijk voor de promotie en financi¨en van de PaasOutreach.

Kick-In commissie

Functie:

De Kick-In organiseren

Tijdsbesteding:

6 vergaderingen

Wanneer:

Februari t/m juli

Activiteit:

21 t/m 28 augustus 2019

E-mail:

kick-in@nsenschede.nl

Als Kick-in commissie zorg je ervoor dat NSE vertegenwoordigd wordt op de Kick-in 2018 en de HOIweek. Vaak worden er flesjes bestickerd die tijdens de sportdag worden uitgedeeld. Ook wordt een kraampje op de openingsmarkt geregeld waar je de partytent neer kunt zetten en wafels kunt bakken. De commissie kan ook de NSEscaperoom regelen en daarmee tijdens de Kick-In en HOI-week promoten. Verder is het vooral een kwestie van leden aan te moedigen mee te helpen en zoveel mogelijk NSE promoten zodat we ook volgend jaar een mooie nieuwe jaarlaag krijgen!

Student Alpha commissie

Functie:

Student Alpha organiseren

Tijdsbesteding:

6 vergaderingen

Wanneer:

November 2018 t/m april 2019

Activiteit:

Februari t/m april 2019

E-mail:

studentalpha@nsenschede.nl

Deze commissie organiseert de jaarlijkse cursus StudentAlpha. Deze cursus is speciaal voor mensen die op zoek zijn naar God, christelijk of niet-christelijk. De cursus is laagdrempelig en biedt ruimte voor vragen en discussie in een ontspannen en open setting. Welke vraag je ook hebt, StudentAlpha is een plek waar geen vraag als te simpel of te bedreigend wordt gezien. StudentAlpha biedt ruimte om diepere vriendschappen op te bouwen. Als commissie ben je verantwoordelijk voor de praktische organisatie en daarbij ook de promotie en het regelen van gespreksleiders en kokers.

 
1 Start 2 Complete
za 24 okt NJW activiteit
Een dagje actief zijn met NSE
di 27 okt Kring
In kleinere groepen ontmoeten en leren
di 3 nov Diestref
Ontmoeten, spreker en borrel
Samen sporten om de verjaardag van NSE te vieren!
Online spelletjes spelen met de vereniging
Shoutbox

Sponsors