Kamerzoekers tips&tricks

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Björn
Kamerzoekers tips&tricks

Heeeey!!!!

Je bent vast al heel hard op zoek geweest naar een kamer. Het leek mij daarom leuk om d.m.v. dit topic je misschien wat verder te helpen met onze eigen ervaringen rondom kamers zoeken. Ik hoop dat je snel een eigen thuis mag vinden.

Als je een kamer zoekt kun je ervoor kiezen om op een aantal verschillende plekken in Enschede een kamer te zoeken:

 • De campus (~7% v.d. NSE-ers)
 • Het centrum (~12,5% v.d. NSE-ers)
 • Twekkerlerveld (~26% v.d. NSE-ers)
 • Enschede noord/Roombeek (~12,5% NSE-ers)
 • Enschede west&zuid/Boswinkel/Pathmos (~33% NSE-ers)
 • Enschede oost (~7% NSE-ers)
 • Hengelo/Glanerbrug (~2% NSE-ers)

Veel christelijke studenten denken tijdens het kamer zoeken na over of ze met christenen of juist met niet-christenen in huis willen wonen. Deze keuze hangt sterk af van je eigen voorkeur.

Een aantal voordelen van een christelijk studentenhuis:

 • Potentieel verenigingshuis en/of kringhuis (Bijbelstudie e.d.)
 • Vaak gezamenlijke normen en waarden geeft rust en gezamenlijke doelen

Voordelen niet-christelijk studentenhuis:

 • Jouw positieve invloed vanwege je normen en waarden in je omgeving
 • Vooroordelen over christenen verdwijnen door jou (Je bent namelijk niet naief :P)

In beide settings kun je vriendschappen ontwikkelen en vaak heb je beide groepen nodig in je leven om scherp te blijven.

Stel je zoekt een christelijk studentenhuis dan kun je bijvoorbeeld kijken op ons forum. Je kunt ook kijken op de website van één van de andere christelijke studentenvereningen in Enschede.

NSE Kameraanbod Forum: http://www.nsenschede.nl/forum/kameraanbod

Daarnaast wil ik je sterk adviseren om langs te komen op de infoavond van NSE. Je maakt hier makkelijk contact met leden, die je soms weer verder kunnen helpen. Het is een avond om even te kijken of NSE wat voor je is en om nieuwe contacten met andere christenen aan te gaan. Je kunt je opgeven via:
http://www.nsenschede.nl/agenda/678/infoavond

Wanneer er geen geschikt huis voor je is kun je ook overwegen om een huis te huren bij Domijn of De Woonplaats. Dit zijn de twee grootste verhuurders. Mijn ervaringen zijn goed met Domijn. Hou er rekening mee dat het veel tijd kost voordat je wordt ingeloot. Als je wordt ingeloot zijn er vaak ook nog een heleboel kleine dingen om mee rekening te houden zoals: onderlinge afspraken, gemeentebelastingen, hoofdhuurders, nutsgoederen, etc. Ik heb ervaring met het huren van een huis bij woningstichting Domijn en wil je graag daarbij verder helpen mocht je daar interesse in hebben (bijv. tijdens de infoavond).

Woningcorporatie Domijn: https://www.domijn.nl/
Woningcorporatie De Woonplaats: https://www.de-woonplaats.nl/

Wanneer je een kamer zoekt met niet per se christenen in huis dan kun je ook kijken op bijvoorbeeld:

Hier een aantal algemene tips:

 • Wees er vroeg bij met het zoeken naar een kamer
 • Denk goed na over wat je absoluut wel en niet wilt, maar wees ook niet te kieskeurig
 • Denk na over wat je tijdens het hospiteren over jezelf kunt vertellen en wees hierin eerlijk (sterktes, zwaktes, karakter, verwachtingen van je huis, etc.)
 • Denk na over hoe je het wilt financieren de komende jaren
 • Zoek zoveel mogelijk contact met de groep mensen bij wie je graag een kamer wilt

 

Groetjes en hopelijk tot ziens!
Björn

P.S.: Dit topic is verder bedoeld voor leden om je eigen ervaring te delen rondom het huren van een kamer. En voor kamerzoekers om eventuele vragen te stellen over het huren van kamers.

Daniël
afbeelding van Daniël

Wat ook altijd een goed idee is is het plaatsen van een oproep op bijvoorbeeld dit forum of bij een van de andere Enschede'se verenigingen. Zorg er daarbij ook voor dat je bij voorkeur een emailadres of andere contactinformatie waarop je goed bereikbaar bent achterlaat.

Al krijg je lang niet altijd reactie op het forum zelf; (verenigings)huizen welk een kamer vrij hebben kijken vaak wel even op het forum rond voor poteniële nieuwe bewoners. Het feit dat dan al binnen een vereniging bekend is dat je een kamer zoekt zorgt er dan voor dat huizen jou ook weten te vinden. Achterlaten van goede contactgegevens zijn hier ook cruciaal: enkele weken na het plaatsen van je berichtje zal je waarschijnlijk niet zo vaak meer het forum checken; maar als er een emailadres vermeld staat kan een huis direct met jou contact zoeken.

Reactie toevoegen

Sport en spel in het AZC
di 28 mei Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Samen beginnen met vasten
Cursus over de basis van het geloof
Samen eten en het vasten afsluiten

Sponsors