Mogelijk een nieuw verenigingshuis met 2 kamers!

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Ruben
afbeelding van Ruben
Mogelijk een nieuw verenigingshuis met 2 kamers!

Hoi allemaal, 

Er zijn inmiddels al veel berichtjes binnengekomen op het forum van mensen die opzoek zijn naar een kamer in Enschede. Er komt echter een beperkte hoeveelheid kamers vrij in NSE huizen. Daarom is er een tijdje geleden contact opgenomen met een huisbaas van twee NSE'ers, die opzoek wilde gaan naar nieuwe verenigingshuizen voor NSE. Hij liep echter al snel tegen een nieuwe regeling van de gemeente Enschede aan dat er maximaal twee mensen ingeschreven mogen staan op een adres, die niet dezelfde achternaam delen. Een groot studentenhuis was daarom geen optie. 

Gisteren kreeg ik een berichtje dat hij een belronde heeft gedaan langs beschikbare koopwoningen in Enschede West en Centrum (redelijk dichtbij de campus en het Saxion). Vanaf 1 juli zou hij een huis kunnen bezichtigen aan de Rembrandtlaan 70. Omdat er maar twee studenten kunnen wonen zal de huurprijs wel hoog uitvallen (waarschijnlijk +- €380/maand kale huur en +-€460/maand inc.). Het gaat dan om een appartement met 4 kamers. Hij gaf wel aan dat er eventueel een mogelijkheid zou kunnen zijn om een van deze kamers tijdelijk te onderverhuren aan een NSE'er om de kosten te drukken. 

Mocht je hier interesse in hebben, laat het me dan even weten :). En anders nog heel veel succes met de zoektocht naar een kamer!

Groetjes Ruben

(niet gecontroleerd)

Hey Ruben,

Ik ben enigzins geinteresseerd in de kamer. Dat komt omdat ik nog wat vragen heb. Is de huur per persoon? Hoelang is tijdelijke onder verhuur en hoevaak mag dat? En kan je huursubsidie krijgen?

Groeten Reinder

(niet gecontroleerd)

Hey Ruben,

Ik heb er nog een keer over na gedacht en ik ben wel heel erg geinteresseerd in de kamer. Aangezien het ook aan de overkant is waar ik nu woon (waar ik uit moet)

Groeten Reinder

Ruben
afbeelding van Ruben

Hee Reinder,

Excuses voor de late reactie! Gaaf dat je interesse hebt in dit huis! Ik geef het door aan de huisbaas. Hopelijk brengt hij een bod uit :)

Om nog antwoord te geven op je vragen: de huur is idd per persoon. Tijdelijk onderhuur in dit geval houdt in dit de 3e persoon nog ingeschreven blijft staan bij het adres van zijn/haar ouders. Ik verwacht dat deze persoon er +-3 maanden kan blijven wonen, maar ik zal het voor de zekerheid even navragen. Ik neem aan dat je dit gewoon een onbeperkt aantal keer mag doen. Echter kan het in bepaalde periodes van het jaar wel lastiger zijn om onderhuurders te vinden. Omdat je er met z'n 2en zal wonen, wordt het vgm niet gezien als een zelfstandige woning en zal je dus wss geen huurtoeslag krijgen. 

Mocht je verder nog vragen hebben (geldt ook voor andere geïntereseerden :) ), dan mag je me ook appen op [nul][zes]-19835297

Groetjes Ruben

Reactie toevoegen

Lecture met gratis lunch
Lecture met gratis lunch
Alsnog helpen? Bak een taart!
di 5 mrt Kring
In kleinere groepen ontmoeten en verdiepen
Lecture met gratis lunch

Sponsors